Cum ajung: Bencecu de Jos se află la 30 km distanță de centrul Timișoarei, în direcția Dumbrăvița > Giarmata. Cu mașina se fac aproximativ 45 de minute până acolo. Instrucțiuni de direcționare Google Maps aici.

Locația Startului (și a Finishului): din dreptul fântânii de lângă locul de joacă pentru copii, vizavi de Căminul Cultural, aici.

Descrierea segmentului: un traseu provocator de Rolling Hills, chiar aici lângă Timișoara, în zona satului Bencecul de Jos. Si cel de Sus 🙂 Sunt 4 urcări de diverse înclinații, însă toate alergabile, și câteva porțiuni de fals-plat care vă garantăm că vă vor solicita, dar vă vor și pune un zambet larg pe buze! La final 😉

Segmentul are 10.50 km și adună 266 m diferență pozitivă de nivel. Sunt două secțiuni, una de trail și una de asfalt, de distanțe aproximativ egale. Urcarea cea mai abruptă are o înclinație de 13.3%, în rest aveți de toate – exact ca într-un concurs real 😉

Segmentul Strava: https://www.strava.com/segments/24831410 (dacă îl parcurgeți integral și vă salvați alergarea cu vizibilitate Publică, timpul vostru va apărea automat în Leaderbord, de unde va fi preluat în clasamentul oficial al concursului. Nu trebuie să faceți nimic altceva, decât să îl alergați).

Variante de ghidare:

Ruta pe Strava: https://www.strava.com/routes/2716773737045224752 (salvați ruta în aplicația Strava de pe telefonul dvs. mobil iar când decideți să alergați segmentul respectiv aveți opțiunea Use Route)

Fișiere de ghidare ce pot fi încărcate pe ceas: GPX | TCX

Descrierea traseului: Start de la fântâna de lângă locul de joacă pentru copii, vizavi de Căminul Cultural > pornim înspre centrul satului Bencecu de Jos > la prima intersecție 45 de grade la dreapta pe drum pietruit în ușoară urcare > traversare drum comunal > în sus pe drumul asfaltat > la prima intersecție 45 de grade la dreapta pe drumul de pamânt > urcare lentă pe drumul de pământ > la intersecție înainte > urcare lină până în vârful dealului > coborâre pe drumul de pământ > urmăm drumul în curba la dreapta > coborâre pe poteca din stânga gardului > la intersecția cu pârâul (poate fi secat) la dreapta > înainte pe potecă > la capătul gardului urcăm la stânga întâi lent apoi susținut, pentru câteva zeci de metri > urcare până în varful dealului > la km 2.8, întoarcere 180 de grade > revenim pe același traseu la fântâna din dreptul Căminului Cultural > înainte pe drumul comunal spre Bencecu de Sus (atenție, drumul este circulat; rar, dar circulă mașini! Țineți partea stângă a drumului) > întoarcere 180 de grade în dreptul celei de-a doua biserici din Bencecu de Sus (la km 8.1) > revenim pe același drum > Finish la fântâna din dreptul Căminului Cultural.

Traseul poate fi vizualizat în animație aici.

Home: Race Your Best