Argument:

Exista nenumarate beneficii ale mersului pe jos, printre care: previne aparitia diabetului de tip 2, intareste inima, este bun pentru sanatatea creierului, este sanatos pentru oase, ajuta la atenuarea simptomelor de depresie, reduce riscul formarii cancerului mamar si de colon, imbunatateste nivelul conditiei fizice, imbuntateste functia fizica, sustine viata sexuala si ajuta la estomparea durerii cauzate de fibromialgie (sursa aici).

Mersul rapid arde aproape la fel de multe calorii ca si alergarea usoara, dar cu un impact mult redus asupra articulatiilor. Iata aici un articol interesant despre acest mod de exercitiu fizic.


Evenimentul TM PowerWalk Challenge, care are loc lunar, ofera oricui ocazia sa faca miscare in mod gratuit, parcurgand in mers alert un traseu prin Timisoara. Informatiile sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ideea de baza a evenimentului, pe langa cea evidenta de a face miscare, este si sa ne cunoastem orasul; iata cateva detalii interesante din istoria si cultura Timisoarei:

 

Click pentru Articole