Ediția a 2-a:

După o prima ediție reușită, cea în care am curățat Parcul Botanic, ne-am gândit să vă propunem să continuăm acest gen de activitate fizică în aer liber, în scop civic.

Ideea e să ne bucurăm de mișcare în aer liber și să facem și noi ceva concret pentru curățenia „casei” noastre extinse, orașul în care trăim. Atât cât putem, în mod voluntar și total gratuit.

Ne întâlnim sâmbătă 19 ianuarie la 10:0 în fata ceasului floral de lângă Hotel Continental. Urmează să străbatem Parcul Civic în alergare ușoară și să adunăm în grămezi, lângă alei, crengile căzute.

Echipament recomandat:
– două straturi în partea superioară a corpului: o bluză de corp cu mânecă lungă din material sintetic (nu bumbac) și o foiță de vânt peste; nu vă îmbrăcați prea gros, o să ne încălzim.
– pantaloni lungi;
– pantofi de alergare;
– căciulă / buff, mănuși;
– un schimb de haine uscate pentru după, dacă veniți cu mașina (tricou, ciorapi, pantofi de schimb) și un termos cu ceai cald.

Urmăriți prognoza meteo.

O inițiativă în parteneriat Ștefan-iulian Cojocnean, Alergotura și MEB Run TM.

Ediția 1

Ninsorile abundente din ultima perioadă au lăsat o sumedenie de crengi căzute în parcuri și pe alei.

Hai să te miști în aer liber și să faci un antrenament inedit, ajutând să strângem în grămezi crengile căzute, pentru a putea fi mai ușor ridicate ulterior de serviciile de curățenie.

Ne întâlnim sâmbătă 12 ianuarie la 09:30 la intrarea în Parcul Botanic. Urmează sa străbatem parcul în alergare ușoară și să adunăm crengile în grămezi, lângă alei.

Urmăriți prognoza meteo; sunt preconizate temperaturi în jurul valorii de zero grade.

Echipament recomandat:

  • două straturi în partea superioară a corpului: o bluză de corp cu mânecă lungă din material sintetic (nu bumbac) și o foiță de vânt peste; nu vă îmbrăcați prea gros, o să ne încălzim.
  • pantaloni lungi;
  • pantofi de alergare;
  • căciulă / buff, mănuși;
  • un schimb de haine uscate pentru după, dacă veniți cu mașina (tricou, ciorapi, pantofi de schimb) și un termos cu ceai cald.

Unelte recomandate:

  • cine are, poate să aducă câte o pânză de bomfaier sau un mic ferestrău de mană pentru crengile frânte care încă se mai țin. Nu topor, nici drujbe 🙂
  • sfoară, ca sa putem lega grămezile de crengi;
  • mănuși de grădină.

Dacă ne strângem mulți, terminăm repede în Parcul Botanic. Putem ieși apoi la o tură și pe malul Begăi. Decidem la fata locului, cu cine dorește.

Ia-ți prietenii și hai să faceți mișcare și să vă distrați în mod sănătos și civic 🙂

O inițiativă în parteneriat Ștefan-iulian Cojocnean, Alergotura și MEB Run TM.

Leave a Reply